Wouter Lap

'Heb je een vuurtje?' Lezers van Panorama konden in de jaren 70 deze vraag positief beantwoorden. Het weekblad maakte reclame door lucifermapjes te verspreiden met karikaturen van Wouter Lap (1932-2009) erop. De tekenaar van onder andere Algemeen Dagblad en de Nederlandse versie van Mad zette bekende Nederlanders treffend neer. Willem Duys, Joop den Uyl en Liesbeth List zijn gemakkelijk te herkennen. Herken jij de rest ook?

'Elke week een nieuw gezicht. Wie heeft dat tegenwoordig nog? Alleen Panorama'

Dat kan Panorama inmiddels zelf ook niet meer zeggen. Lap stond 20 jaar lang op de achterkant van het blad met zijn geweldige portretten. Zijn zoon Marco mocht in recentere jaren ook een tijdje karikaturen verzorgen. Misschien dat ze hem terug kunnen vragen?

Links

Site van Marco Lap
Interview met Marco Lap waarin hij over zijn vader vertelt