Rie Cramer

hetcitaatjopleestriecramer

Jop Euwijk in 1986, diep verzonken in een boekje van Rie Cramer.

Op deze foto zie je ondergetekende als tweejarige een boekje van Rie Cramer lezen. De foto komt uit mijn babyalbum, dat vol staat met voorgedrukte Cramer-tekeningen. De tekenares, die leefde van 1887 tot 1977, was in de jaren 80 nog steeds populair. Er was nog veel te merken van de zogenaamde 'Rievival'. Deze term voor de herontdekking van het werk van Rie Cramer komt uit de pen van André Oosthoek, journalist van de PZC.

Deze tekenares en schrijfster van boekjes voor de allerkleinsten is nog altijd geliefd. Haar prentenboeken worden ook in de 21e eeuw uitgegeven. En ze worden met veel plezier gelezen, zoals onderstaande foto bewijst. Mijn zoontje leest op de opvang nog altijd boekjes van Rie Cramer. Zo'n 130 jaar na haar geboorte is het erfgoed van Rie Cramer springlevend.

Zoontje van Jop in 2015, eveneens gebiologeerd door Rie Cramer.

Meer over Rie Cramer

Op Pinterest bewaar ik mijn favoriete afbeeldingen van Rie Cramer